Tuesday, January 6, 2009

YAKIN SANGAT...ADA APA-APA KE???


Memang la adat bertanding semua nak menang. Siapa nak kalah??? Tu semua orang tahu.

"Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau optimis pencapaian Barisan Nasional (BN) dalam pilihanraya kecil Parlimen Kuala Terengganu, akan lebih baik daripada pilihanraya umum Mac lalu."
"Semasa minum pagi bersama Ustaz Abu Bakar Chik di sebuah gerai depan pejabat Utusan Terengganu, saya terbaca kenyataan Menteri Besar, Ahmad Said bahawa beliau yakin BN boleh menang dengan majoriti meningkat berkali ganda, sehingga 3,500 undi."

Tapi bila tengok mood dan trend rakyat sekarang rasanya payah Umno@BN ni nak pulun macam dulu-dulu. Tapi kenyataan depa ni macam yakin yang amat macam ada magic pulak.

Dah tahu Umno ni perangai putar-alam guna segala macam helah, petugas dan jentera jangan la senang hati tengok ramai hadir kat penamaan pagi tadi. Tu yang ramai-ramai tu kebanyakkannya orang luar yang tak mengundi pun. Datang untuk beri sokongan moral. Tugas utama dan penting kena pegi terus tuju pada pengundi, pujuk depa, ambik hati depa, terangkan pasal dasar kita, apa pasal rakyat kena tolak puak belah sana....nak tulis banyak...hang tanya la kat ketua biliik gerakan apa perlu buat!!!!

Malam ni c4 ceramah kat mana????

**Dalam berita tadi ada beritahu tiap Dun dalam P.36 ada diwujudkan Pusat Operasi Taktikal PDRM....so ada 4 semuanya...Errmmmm....sebelum ni tak pernah dengar pun PDRM buat macam ni. Labu...labuuu.....

Baca sini
, baca sini dan baca sini.

5 comments:

 1. polong hantu raya hantu kubur jembalang tu nusuk dlm kem polis. aku sumpah mu sume jd kepok lekor.

  ReplyDelete
 2. bior betul? hantu nusuk dlm kem polis....nak wat guane gini??

  ReplyDelete
 3. ada perlindungan kepada orang yang akan melaksanakan tugas yang diperintah dari atasan pemerintah, walau salah tapi diberi perlindungan. hampeh punya kuasa..........

  ReplyDelete
 4. panggil seeker minta tangkap suma hantu2 jembalang tu masuk dlm botol ngan polis²nya sekaligus^^ pastu buang kat pelantar minyak biar depa kenyang minum minyak,gas asli, royalti apa lagi..lantak ko lah labu~

  ReplyDelete
 5. Yang sohihnya awak2 ni wat ape saje asal menang. kita kena giatkan usaha banyak doa. insya Allah kita pulak menang beso. Allahu Akbar!

  ReplyDelete