Thursday, May 7, 2009

DUN PERAK BUBAR

Kenapa??? Tak percaya????

Baca di sini......

Berdoalah.........

3 comments:

 1. harap begitulah..

  ReplyDelete
 2. Bermula dari 5 Febuari 2009, jumlah ADUN UMNO 27, jumlah ADUN DAP 17. PKR 5, PAS 6, MCA 1 dan 3 ADUN Bebas.

  Itu pun dah cukup terang dan jelas akan 'suara rakyat' dan siapa yang sepatutnya menjadi Menteri Besar. Walaupun aku bukan orang UMNO tapi aku tak mudah ditipu oleh fahaman anwarisma wal juburi!!

  Oleh kerana MCA berada di dalam Barisan Nasional, maka jumlah kerusi BN ialah 28 orang dan 3 ADUN bebas telah membuat pengakuan di hadapan Paduka Seri Sultan Perak bawa mereka bertiga memberikan sokongan kepada BN, menyebabkan kekuatan BN ialah 31 sedangkan Pakatan Rakyat ialah 28.

  Bodoh sangatkah Paduka Seri Sultan Perak untuk membubarkan DUN? Ajaran demokrasi barat mengajarkan bahawa kelebihan satu undi juga dikira majoriti, jadi atas alasan apakah Nizar minta DUN dibubarkan? Siapakah Nizar dalam PR yang menjawat kedudukan yang sepatutnya disandang oleh Ngeh atau Nga?

  Fahaman anwarisma al juburi membenarkan amalan lompat parti dan disokong oleh Mursyidul Am PAS setelah dijangkati oleh virus Erdogan kecuali Kapal Karam memandang kerja itu jijik dan hina.

  Kalaulah pada 16 Sept 2008, berlaku lompatan oleh 30 ekor katak dari BN ke PR, sudah tentu kamu akan menyanjung dan mendewakan katak katak itu. Apakah kamu akan mengatakan berlakunya 'rampasan kuasa' sekiranya al juburi berjaya memenangi sokongan majoriti Ahli Parlimen untuk menjadi Perdana Menteri, walapun dengan kelebihan 1 kerusi??

  Jahat sungguh wabak presepsi yang disebarkan oleh virus A1N1 (Anwar Ibrahim Nombor 1) yang berpunca dari BABI (Brother Anwar Bin Ibrahim) yang bertopeng manusia.

  Semoga Saiful Bukhari Azlan terus gagah dan tabah untuk menghantar al juburi balik ke Sungai Buloh bagi menghabiskan sisa umurnya di sana.... Amin!

  ReplyDelete
 3. jamilkucing???..itu lah..ameno BODOH GABAN....makan haram sepanjang hidup....dah tau diri tu adalah majoriti.....buatlah cara elok....tunggu dun bersidang...buat usul undi tak percaya pada mb...korang dah majoriti..sure menang punya...maka jatuhlah nizar..maka selepas itu ..slow and steady...gi lah ngadap sultan....kan senang.....?..ini ikut cara sombong dan bongkak...inilah jadinya...majoriti ada....tapi otak takda....kepala ingat projek... manjang...kesian..kesian....sekarang ?..adun ameno dah di gantung......mana ada majoriti nak buat undi tak percaya?...dah 50 tahun merintah pun..masih bodoh tahap gaban..kah kah kah kah ...dah malas la aku nak cakap......

  ReplyDelete