Saturday, September 5, 2009

1Malaysia : Sahabat Ayah PinApa pun, kita haruslah jadi warga negara yang mengenang budi dan berterima kasih kepada kerajaan BN yang bertindak sebagai "agen" Allah menyampaikan rezeki kepada hamba-hambaNYA di Malaysia. Tidak rugi berterima kasih dan menjadi rakyat yang menghargai keprihatinan pihak Kerajaan kepada rakyat. Terima kasih Dato' Seri Najib!


Aku marah la jugak kalau penyokong Umno@BN di bodoh, nak buat macam mana dah memang bodoh tak boleh diajar dah. Tapi aku amat marah kalau penyokong Umno@BN ni membuat cubaan banggang untuk membodohkan orang lain pulak.


Syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana telah meng"ilham"kan kepada Kerajaan BN melalui Dato' Seri Najib Tun Razak diatas pertimbangannya untuk menyampaikan habuan yang ditunggu-tunggu oleh setiap kakitangan kerajaan. Tidak mengira parti mana yang disokong oleh kakitangan kerajaan itu, dia tetap akan mendapat BONUS! Itulah jasa BN kepada rakyat. Itulah rahmat Allah yang disampaikan melalui Kerajaan BN.


Hanya kerana habuan dunia-bonus, yang entah berapa ratus sen, ada yang dah gelap hati mendakwa kerajaan BN sebagai agen Allah.

Seteruk-teruk masa Pak Lah jadi PM dengan idea Islam Hadhari pun tadak 'umat Umno' yang tahap banggang macam ni. Bila sampai jer time Najib jadi PM 1Malaysia, dah ada penyokong Umno membuat kenyataan ala-ala Ayah Pin atau Nabi Kahar-Nabi Umat Melayu.

Bangsat sangat ke pengetahuan agama diorang ni???

Ditengah-tengah umat Islam sedang mengerjakan ibadah puasa di bulan Ramadhan, pintu-pintu syurga dan rahmat dibuka luas, syaitan pula dibelenggu, ni ada pulak 'bapak Ketuanan Syaitan Melayu' yang cuba menyebarkan doktrin baru.....BN Agen ALLAH!!!!!

Aku nak tengok apa komen kepala bapak ketua PEKIDA, kepala bapak PERKASA, kepala bapak PEWARIS dan yang paling penting.....apa kata MAJLIS FATWA. Kepada Tok Mupeti HarusSanaSini, aku nak tengok berapa tinggi songkok hang!!!!!

Baca jer la kat bawah ni apa yang ditulis oleh penyokong Umno. Link cari sendiri, aku tak mahu promote.

Ini Tahun ada BONUS! Contributed by dukeofmontecristo on Wednesday, September 02 @ 11:05:37 MYT Topic: KOMENTAR

Syukur, Alhamdulillah! Puji-pujian pada Allah S.W.T Yang Maha Pemurah lagi Maha Pemberi Rezeki. Melalui sumber-sumber risikan-risikan amat meyakinkan dan boleh dikenal pasti, semua pekerja-pekerja sektor awam Kerajaan akan memperolehi "durian runtuh" pada tahun ini. Dengar-dengarnya, BONUS akan diberikan sebelum Hari Raya Aidilfitri, manakala bakinya pula ialah pada hujung tahun ini. Syukur kepada Allah sekali lagi.


Syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana telah meng"ilham"kan kepada Kerajaan BN melalui Dato' Seri Najib Tun Razak diatas pertimbangannya untuk menyampaikan habuan yang ditunggu-tunggu oleh setiap kakitangan kerajaan. Tidak mengira parti mana yang disokong oleh kakitangan kerajaan itu, dia tetap akan mendapat BONUS! Itulah jasa BN kepada rakyat. Itulah rahmat Allah yang disampaikan melalui Kerajaan BN.

Namun, harus diingatkan bahawa BONUS ini dikhabarkan hanya akan diberikan kepada kakitangan kerajaan Pusat sahaja. Kepada kakitangan kerajaan Negeri, silalah bertanyakan kepada kerajaan Negeri masing-masing. Kepada mereka-mereka yang berkhidmat dengan kerajaan Negeri Kedah, Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang, sila minta pada "mereka-mereka" yang berkenaan.


Yang di Kedah, sila minta pada Ustaz Azizan. Dengar kata Kerajaan Kedah dapat untung besar dari sumber balak di Bukit Kaci. Yang di Kelantan, sila minta pada Nik Aziz. Dengar--dengarnya sumber perairan negeri yang berjarak kurang dari 1 kilometer di kawasan Kelantan ada banyak "minyak". Tapi tak tahulah minyak petrol atau minyak angin! Dah lebih 18 tahun memerintah negeri, takkan tak berduit juga?


Yang mana di Selangor, sila minta pada Khalid Ibrahim. Orang kata Selangor duit banyak. Rasanya kalau setakat bonus 7-8 bulan tu "sap sap sui" sahaja. Apa nak dirisaukan? Kalau takde duit nak beri bonus, duit "zakat" ada! Di Pulau Pinang, Khalifah Guan Eng juga mampu memberikan bonus. Takkanlah menyewa di rumah mewah tapi tidak mampu nak beri bonus pada kakitangan kerajaan Pulau Pinang? "Depa" pun nak duduk kat "anglo mewah"juga.


Apa pun, kita haruslah jadi warga negara yang mengenang budi dan berterima kasih kepada kerajaan BN yang bertindak sebagai "agen" Allah menyampaikan rezeki kepada hamba-hambaNYA di Malaysia. Tidak rugi berterima kasih dan menjadi rakyat yang menghargai keprihatinan pihak Kerajaan kepada rakyat. Terima kasih Dato' Seri Najib!9 comments:

 1. dah lama dah ameno ni sesat.

  ReplyDelete
 2. memang sial umno ni

  ReplyDelete
 3. Berak Obbama tu "ejen" Allah jugak ke? Yahudi tu "ejen " Allah jugak ke? Mereka pun beri wang juga kepada rakyat mereka. Dasar UMNO sesat. "Pergi Jahanan UMNO"

  ReplyDelete
 4. yyer la...ayah pin tu sampai sekarang tak dapat cekup....kata polis kita handal.....mentangmentang ayah pin tu tok guru umno....boleh lepas gitu jer????....ayah pin pelindung umno ker?.....

  ReplyDelete
 5. Haii.....takkan negeri2 pakatan saja...negeri lain tak mau bonus ka...negeri pahang,,,boleh bayar kaa...dah dekat nak bankrupt tu.....terengganu....ada lagi ka wang royalti....perlis...ada duit ka negeri nie bawah kerajaan umno....N9.....ada lagi ka sisa setelah di rompak UMNO...lain2 cari sendiri...

  ReplyDelete
 6. pahang tengah suspen nan yaakob kena minjam lagi la kalu nak beri bonus....

  ReplyDelete
 7. pahang bankcrupt hapenyee...
  kasino bapak mereka kan ade...

  ReplyDelete
 8. Boleh saya tahu ? orang yang berkata bodoh tu,adakah anda sorang yang cerdik pandai ? jikala anda seorang cerdik pandai,anda tidak akan mengeluarkan kata yang kesat terhadap sesebuah organisasi/orang.

  Andalah orang yang paling ***** kerana tidak menggunakan anugerah yang Allah berikan dengan baik.

  Jikalau anda pandai,kenapa tidak menyatupadukan saudara seislam anda sendiri ? kenapa melaga2kan sesama umat ? :)

  sekadar berkata ....

  ReplyDelete
 9. orang yg rosak akidah secara teknikalnya memang bodoh walaupun hakikat beliau seorang terpelajar.

  Rosak akidah kerana tidak mahu menerima ISlam secara keseluruhan.

  Rosak akidah lagi teruk dari bodoh.

  membodek hingga roak akidah adakah seteruk-teruk manusia.

  ReplyDelete